Pianolespraktijk in  Nijmegen

Meer info over mijn lespraktijk vind je op: www.pianolesnijmegen.nl

 

Ik geef pianolessen waarbij persoonlijke muzikale ontwikkeling voorop staat. Ook de pianomethode(s) die ik gebruik zijn daarvan afhankelijk. Omdat elke methode sterke en minder sterke kanten heeft, maak ik vaak gebruik van verschillende methodes tegelijkertijd. Ik heb een grote collectie met pianoliteratuur waar je gebruik van kunt maken. Omdat ik zelf ook componist ben, kan ik oefeningen, etudes en korte variaties maken als aanvulling op de stukken die je als leerling gebruikt.

Pianospelen is meer dan alleen het spelen van de ‘juiste’ noten: Ik laat leerlingen graag kennismaken met de achtergronden, de bredere context van de muziek. Hierdoor kun je de muziek beter leren begrijpen en een plek geven. Ook het bezig zijn met klankvoorstelling komt aan bod. Daarnaast: het ontdekken en leren beheersen van methoden en technieken om de klank via het instrument over te brengen. Daarbij is er aandacht voor houding, ontspanning en speelplezier.

Naast het spelen met behulp van bladmuziek kunnen ook improvisatietechnieken aan bod komen.

Voor informatie over mogelijkheden, tarieven Pianoles Nijmegen Gertjan Elderingen een gratis kennismakingsles kun je het best contact met mij opnemen.